Χορηγία Saint-Gobain για το πρόγραμμα "Ταξίδι για την αναγέννηση των Κυθήρων" της ΕΕΠΦ

H Saint-Gobain με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Περιβάλλοντος, αποφάσισε να στηρίξει το πρόγραμμα αναδάσωσης των Κυθήρων,  που ανέπτυξε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, μετά από την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί.

Η oικονομική αυτή  χορηγία στο πρόγραμμα «Ταξίδι για την αναγέννηση των Κυθήρων» είχε ως σκοπό το αντιστάθμισμα  του περιβαλλοντικού αποτυπώματος  της  μεγάλης  διοργάνωσης «Saint-Gobain Gypsym International Trophy» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Aθήνα με 350 καλεσμένους από 32 χώρες, και αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Οι δενδροφυτεύσεις της ΕΕΠΦ πραγματοποιήθηκαν στα Κύθηρα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου , σε τρείς πληγείσες περιοχές των Κυθήρων με την συμμετοχή 250 μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Στις 28 με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , της Πυροσβεστικής, εθελοντών κατοίκων που προσέφεραν και τα εργαλεία και τα μηχανήματα τους, αλλά και μελών της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε πιλοτικός καθαρισμός δάσους και απομάκρυνση της επικίνδυνης καύσιμης ύλης.