Δημιουργώντας και κατανοώντας την ομιλία

Ξέρατε ότι η ομιλία είναι αποτέλεσμα του αέρα που αναγκάζεται να περάσει από τις φωνητικές χορδές, οι οποίες στη συνέχεια αρχίζουν να δονούνται; Οι δονήσεις αυτές αποτελούν ένα βασικό τόνο, ο οποίος ενισχύεται στην στοματική και ρινική κοιλότητα. Όσο περισσότερος αέρας αναγκάζεται να περάσει από τις φωνητικές χορδές ανά χρονικό διάστημα, τόσο πιο δυνατός είναι ο ήχος. Aυτός λοιπόν είναι ο τόνος στον οποίο μιλάμε. Τοποθετώντας τη γλώσσα και τα χείλη σε διαφορετικές θέσεις σχηματίζουμε τους διαφορετικούς ήχους που ονομάζουμε γράμματα, φωνήεντα και σύμφωνα. Τα φωνήεντα είναι μια άμεση επέκταση του θεμελιώδους τόνου και είναι πιο ισχυρά σε σύγκριση με τα σύμφωνα. Δηλαδή, τα φωνήεντα καθορίζουν την ένταση της ομιλίας. Ωστόσο, τα σύμφωνα είναι αυτά που περιέχουν την πληροφορία. Επομένως αρκούν και μόνο τα σύμφωνα για τη κατανόηση της ανθρώπινης ομιλίας.

Δοκιμάστε να διαβάσετε τη παρακάτω πρόταση:

_ _ο_ ε_ε _ α  _α_α_α_ε_ε _η_  _ _ο_ α_ η;

Προσπαθήστε και τώρα:

Μπ_ρ_ _τ_  ν_   κ_τ_λ_β_τ_  τ_ν   πρ_τ_σ_;

Μπορείτε να καταλάβετε την πρόταση;

Συνεπώς όταν η ακοή είναι μειωμένη, είναι συνηθισμένη η απώλεια της ικανότητας κατανόησης των συμφώνων, που περιέχουν την πληροφορία, τα οποία περιέχουν μικρή ηχητική ενέργεια και βρίσκονται στην περιοχή υψηλών συχνοτήτων.

Η χρόνια έκθεση της ακοής ενός ανθρώπου σε χώρους κακής ακουστικής προκαλεί επιβάρυνση της ακοής, στρες, μη ποιοτικό ύπνο.

Πάντα πρωτοπόρα στην ακουστική καινοτομία, η Ecophon Master είναι «αυθεντία» όσον αφορά τις λύσεις για περιβάλλοντα με ακουστικές προκλήσεις, παρέχοντας εξαιρετική ηχοαπορρόφηση και ευκρίνεια ομιλίας.

Η οικογένεια της Ecophon Master αποτελείται από 3 διαφορετικά προϊοντικά συστήματα σε 6 διαφορετικά άκρα, ορατό, ημι-καλυπτόμενο και καλυπτόμενο πλέγμα. Η πλειοψηφία των προϊόντων στην «οικογένεια» της Master είναι διαθέσιμα σε ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών και όλα προσφέρουν απορροφητική κάλυψη Α.