Κατασκευή: Ο Αποτελεσματικός κύκλος της Κυκλικής Οικονομίας

  • circular economy
  • circular economy
  • circular economy

Κατασκευή: Ο Αποτελεσματικός κύκλος της Κυκλικής Οικονομίας 

Οικο-καινοτομία
Μια ιδέα που εξετάζει τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος, από το σχεδιασμό και την παραγωγή, μέχρι την χρήση και το τέλος της ζωής του.  Οι πρώτες ύλες, η παραγωγή, τα απόβλητα και η ανακύκλωση λαμβάνονται επίσης υπόψη. Η ουσία είναι ότι η ιδέα αυτή πρέπει να είναι αποτελεσματική και βιώσιμη για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Περισσότερα Προϊόντα Αποτελεσματικών Πόρων

Δείτε μπροστά, κατά τη διάρκεια και μετά. Αυτές οι τρεις λέξεις παρέχουν μια τέλεια περίληψη της οικολογικής καινοτομίας, η οποία επικεντρώνεται στον πλήρη κύκλο ζωής των προϊόντων και των διαδικασιών. Είναι μια έννοια που γίνεται όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα στον τομέα των κατασκευών καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι πραγματικά έχουμε μόνο έναν πλανήτη και οι πόροι του είναι πεπερασμένοι!

Ως ισχυρός μοχλός για την καινοτομία, η κυκλική οικονομία έχει σαφώς ένα λαμπρό μέλλον σε μια κατασκευαστική βιομηχανία που δεσμεύεται να συρρικνώνει το αποτύπωμα του άνθρακα αναφέρει η Diane Maffre Διευθύντρια Βιώσιμων Προϊόντων στη Saint-Gobain.

Ξέρατε ότι η κατασκευαστική βιομηχανία παράγει το 40% των στερεών αποβλήτων του πλανήτη;

Μετάβαση σε μια εξαιρετική μονάδα  

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η αυξανόμενη έλλειψη πόρων και η συσσώρευση των αποβλήτων έχουν όλα αυξήσει την επίγνωση του γεγονότος ότι πρέπει τώρα να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, παράγουμε και διανέμουμε προϊόντα και υπηρεσίες», εξηγεί ο Diane Maffre, Διευθυντής Βιώσιμων Πόρων και Λύσεων στη Saint-Gobain.  "Πρέπει να κάνουμε τη μετάβαση σε ένα πιο ανθεκτικό μοντέλο που χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και λιγότερους πόρους και αυτό αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η κοινωνία". Επομένως, ένα τελευταίο ‘αντίο’ για τη νοοτροπία του παρελθόντος «φτιάχνω, χρησιμοποιώ, πετάω». Τώρα πια είναι η εποχή των 4Rs: reduce, repurpose, reuse and recycle, δηλαδή μειώνω, επαναχρησιμοποιώ εναλλακτικά, επαναχρησιμοποιώ για τον ίδιο σκοπό και ανακυκλώνω.

Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος αυτής της νέας ιδέας; Είναι να παράγει χωρίς απόβλητα και να επιτύχει μια σταθερή δέσμευση να περιορίσει τη χρήση των πρώτων υλών και να μειώσει τις εκπομπές CO2. Πολύ καλά νέα για τον πλανήτη μας!

"Η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κυκλικής οικονομίας όσον αφορά την καινοτομία είναι μια απάντηση στις μεγάλες περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα", λέει η Diane Maffre. "Αυτή η υπεύθυνη προσέγγιση στοχεύει να μειώσει την εξάρτησή μας από την ενέργεια και τις πρώτες ύλες, ενώ ταυτόχρονα θα μας πείσει να καταναλώνουμε πιο βιώσιμα".