Η Saint-Gobain βραβεύεται ως Παγκόσμιος Κορυφαίος Εργοδότης για το 2021

Η Saint-Gobain βραβεύεται ως "Global Top Employer" (Παγκόσμιος Κορυφαίος Εργοδότης) για 6η συνεχή χρονιά. Μόνο 16 εταιρείες στον κόσμο έχουν λάβει το βραβείο αυτό, που απονέμεται από το Κορυφαίο Ινστιτούτο Εργοδοτών.

Το Ινστιτούτο βραβεύει  τις καλύτερες εταιρείες του κόσμου μελετώντας, μεταξύ άλλων, τις διαδικασίες ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και σταδιοδρομίας κάθε εταιρείας σε κάθε μία από τις χώρες τους. Η διάκριση αυτή γίνεται τοπικά ανά χώρα, στη συνέχεια ανά περιοχή και τέλος αθροιστικά, σε παγκόσμια κλίμακα. Το βραβείο  "Global Top Employer" απονέμεται σε εταιρείες πιστοποιημένες σε τουλάχιστον 20 χώρες και σε αρκετές ηπείρους. 

Το βραβείο του 2021 απονεμήθηκε στην Saint-Gobain χάρη στις 36 χώρες της εταιρείας που είναι πλέον πιστοποιημένες, μία περισσότερη από πέρυσι, όταν η Χιλή συμπεριλήφθηκε στην κατάταξη: Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, ΗΑΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Για κάθε χώρα, η μελέτη βασίζεται σε έρευνα που καλύπτει περισσότερες από 400 πρακτικές όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, οι οποίες ελέγχονται και στη συνέχεια επικυρώνονται. 

Αυτές οι πρακτικές για το ανθρώπινο δυναμικό ομαδοποιούνται σε 6 διαφορετικές κατηγορίες: Steer and Shape (αυτοί οι δύο τομείς διερευνούν τις γενικές στρατηγικές από την πλευρά του εργοδότη), Attract, Develop και Engage (αυτοί οι τρεις τομείς καλύπτουν το ταξίδι των εργαζομένων) και τέλος, το Unite (αυτός ο τομέας καταγράφει τα θέματα που φέρνουν τους εργαζόμενους κοντά και δημιουργούν το αίσθημα της ταύτισης με την εταιρεία). 

Η Saint-Gobain ξεχωρίζει ιδιαίτερα για τις καλές επιδόσεις της όσον αφορά την ηθική και την ακεραιότητα, την ηγεσία, την πολιτική CSR, με σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, και τέλος, την αυξημένη σημασία που αποδίδεται στη δέσμευση των εργαζομένων: μέτρηση της δέσμευσης, συμμετοχή των εργαζομένων και ανάπτυξη σχεδίων δράσης.

"Η Saint-Gobain είναι υπερήφανη που έλαβε την πιστοποίηση "Global Top Employer" για 6η συνεχόμενη χρονιά. Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση των 170.000 εργαζομένων μας που έχουν προσαρμοστεί με αποτελεσματικότητα και ταλέντο κατά τη διάρκεια ενός έτους κατά το οποίο έχουν προκύψει νέοι τρόποι εργασίας. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους. Συμβάλλουν σε καθημερινή βάση στην ανάπτυξη της πολιτικής μας CSR», δήλωσε η Claire Pedini, Senior Vice President, Human Resources and Digital Transformation.

Το βραβείο αυτό αντικατοπτρίζει επίσης την εκτίμηση των εργαζομένων της Saint-Gobain για τον όμιλο τους. Τα αποτελέσματα της δεύτερης έκδοσης της παγκόσμιας έρευνας εσωτερικής δέσμευσης, στην οποία απάντησε το 78% των εργαζομένων μας, δείχνουν ότι το 84% θα πρότεινε τον Όμιλο ως ένα εξαιρετικό μέρος για να εργαστεί και το 88% δηλώνουν υπερήφανοι που εργάζονται στην Saint-Gobain, ποσοστό το οποίο είναι περισσότερο από 10 μονάδες πάνω από το διεθνές σημείο αναφοράς. Αυτή η υπερηφάνεια εξηγείται από ένα ενθαρρυντικό και συνεργατικό περιβάλλον εργασίας και μία εταιρία που εκτιμά τους υπαλλήλους της και αναπτύσσει τις δεξιότητές τους.