Ο Νίκος Πετούσης στην θέση του Aντιπροέδρου του νεοσυσταθέντος Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΗ»

  • Χρήστος Λαζαρή

Ανακοινώθηκε στις 27 Ιουλίου 2017 στο Λονδίνο, σε ειδική δεξίωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία σημαντικών παραγόντων της ομογένειας αλλά και του πολιτικού κόσμου του Ηνωμένου Βασιλείου, η έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος Χρήστος Λαζαρή, (‘Christos Lazari Foundation’), στη μνήμη του εκλιπόντος Κύπριου επιχειρηματία του Λονδίνου, από τον απροσδόκητο θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν χθες δύο χρόνια…

Όπως αποφασίστηκε, το Ίδρυμα θα «προικοδοτηθεί» με τα εισοδήματα επενδυτικών ακινήτων της οικογένειας, συνολικής αξίας 3,25 εκατομμυρίων λιρών. Όπως σημειώθηκε στην εκδήλωση, τα ακίνητα είναι απελευθερωμένα από οποιαδήποτε εκκρεμή τραπεζική υποχρέωση και αποδίδουν ετήσιο εισόδημα σχεδόν 200.000 λιρών.

Το Ίδρυμα Χρήστος Λαζαρή θα προβαίνει σε δωρεές που μεταξύ άλλων θα προορίζονται για φιλανθρωπικές οργανώσεις που συνδέονται με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, για προγράμματα ιατρικής επιστημονικής έρευνας στη Βρετανία, για θρησκευτικούς θεσμούς όπως η Ελληνoρθόδοξη Εκκλησία και για άλλους ευγενείς σκοπούς όπως θα καθορίζονται από τους διαχειριστές του Ιδρύματος.

Το διοικητικό συμβούλιο του νεοσύστατου ιδρύματος θα απαρτίζεται από τη σύζυγο του Χρήστου Λαζαρή,  Μαρίτσα και τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Λεν), Νίκο και Άντρη.Την θέση του Aντιπροέδρου του Ιδρύματος αναλαμβάνει ο εξαίρετος συνεργάτης της εταιρίας μας στην Κύπρο, Νίκος Πετούσης, επιστήθιος φίλος του επιχειρηματία Χρήστου Λαζαρή, ο οποίος μαζί με τον στενό συνεργάτη και δικηγόρο του Ξενοφώντα  Πρωτοπαπά θα συνδράμουν ως ανεξάρτητοι διαχειριστές  τα τέσσερα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Ο Νίκος Πετούσης χαρακτήρισε τον φίλο του Χρήστο Λαζαρή «ιδιοφυή και καλοσυνάτο», «ακέραιο άνθρωπο που ποτέ δεν έμεινε αδιάφορος απέναντι στην κακοδαιμονία των άλλων», έναν άνθρωπο «με λάμψη που θα μείνει αιώνια».

Η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ταξίδεψε στο Λονδίνο αποκλειστικά για να παραβρεθεί στην τελετή, δήλωσε συγκινημένη για την απόφαση της οικογένειας. Χαρακτήρισε τον Χρήστο Λαζαρή «υπέροχο άνθρωπο που στήριξε την πατρίδα και το λαό της Κύπρου με κάθε τρόπο», κάνοντας ιδιαίτερη  μνεία στη «γενναιοδωρία και στην αγάπη του για τον συνάνθρωπο, στοιχεία που αποτελούν την κληρονομιά του Ιδρύματος».

Η Saint-Gobain εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον κ. Νίκο Πετούση για την υψηλή αυτή τιμητική διάκριση και είναι σίγουρη ότι οι πρωτοβουλίες και η διαχείριση του θα δικαιώσουν στο ακέραιο τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Ιδρύματος «Χρήστος Λαζαρή»  

Δείτε το σχετικό βίντεο.