Ανακαίνιση αίθουσας συνεδριάσεων στο Δημαρχείο του Γέρακα

Το ανακαινισμένο τμήμα του κτιρίου είναι το κεντρικό συνεδριακό κέντρο του κτιρίου του δημαρχείου που χρησιμοποιείται κυρίως για τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του δήμου. Το κτίριο αποτελεί σημαντικό παράδειγμα της σύγχρονης μορφής της πόλης και είναι ένα σημαντικό σύμβολο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής της πόλης του Γέρακα.

Μετά από πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος της αίθουσας (η εξάπλωση της οφειλόταν και στην ύπαρξη ξύλινων διακοσμητικών επενδύσεων), ο χώρος έπρεπε να αποκατασταθεί εσωτερικά σχεδόν πλήρως.

Οι εργολάβοι-σχεδιαστές (Νικόλαος Φραγκιαδάκης & Συνεργάτες) μετά από τη παροχή συμβουλών στην αρμόδια τοπική αρχή, αποφάσισαν να δώσουν μια νέα πνοή στην αίθουσα συνεδριάσεων-συνεδρίων και οι εργασίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα σε 2 εβδομάδες.

Ο αρχιτέκτονας και η κατασκευαστική εταιρεία αντιμετώπισαν τις ακόλουθες προκλήσεις:

· Ανανέωση του εσωτερικού σχεδιασμού χωρίς αλλαγή των κύριων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών

· Επίτευξη καλύτερης ακουστικής απόδοσης (μειωμένος χρόνος αντήχησης)

· Αναβάθμιση της απόδοσης ενάντια στη φωτιά

· Βελτίωση του φυσικού φωτισμού

· Βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα

· Ενσωμάτωση των υφιστάμενων ηλεκτρικών υπηρεσιών και Η/Μ εγκαταστάσεων .

· Την τήρηση αυστηρών προθεσμιών, από την έγκριση της αρχιτεκτονικής πρότασής τους.

Για το σκοπό αυτό, η πρότασή τους περιλάμβανε μια νέα αρχιτεκτονική σύνθεση με επιτοίχια πάνελ πίσω από τα έδρανα της διοίκησης του δήμου, με τα Ecophon Akusto wall A & C.  Η εφαρμογή περιλάμβανε την εγκατάσταση (σε τμήματα της σύνθεσης) του ειδικού προφίλ thin profile της ECOPHON περιμετρικά των πάνελ δημιουργώντας ένα οπτικά ενιαίο πλαίσιο-κάδρο.  

Επίσης, αντικαταστάθηκαν όπου ήταν δυνατόν οι απλές γυψοσανίδες με διάτρητες γυψοσανίδες τύπου GYPTONE Bix SIXTO 63. Η εφαρμογή αυτή περιλάμβανε και την κατασκευή ηχοπορροφητικών διακοσμητικών στοιχείων τοίχου με μορφολογία φτερού  όπου εγκαταστάθηκαν επί υφιστάμενου πλαισίου και στις δύο πλευρές της αίθουσας GYPTONE Bix SIXTO 63.

Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση της ηχοπορροφητικής οροφής χωρίς αρμούς ECOPHON FOCUS Ds σε ειδικό χρωματισμό στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων.

Ο αντίκτυπος στην ακουστική ήταν εξαιρετικά σημαντικός, μειώνοντας τον χρόνο αντήχησης κατά 67% ενώ εμφανής ήταν και η βελτιωμένη αισθητική και οι συνθήκες φωτισμού που επαινέθηκαν από τους χρήστες του χώρου.